Werk op het veld

Het werk op het veld

De optie die het meest voldoening geeft, is het telen van groenten voor directe verkoop aan de consument. Hierdoor kiezen we ervoor een zo groot mogelijke diversiteit aan groenten zelf te kweken : gespreid over een gans jaar kunnen we zo ongeveer een veertigtal verschillende soorten groenten vers van eigen veld aan de consument aanbieden, van vroege aardappelen, bladgewassen, kolen, bonen, erwten, courgetten, prei, selder, slasoorten, bewaaraardappelen, en in de serre tijdens de zomermaanden tomaten, aubergines, paprika’s, komkommers, postelein, radijsjes, enz…

We telen ook een aantal minder gekende speciale groenten zoals gele courgette, boterboontjes, gele tomaten, italiaanse tomaten, aardperen, mosterdblad, raapsteel,¬†wortelpeterselie, warmoes, paarse, gele en witte wortelen enz…

Bepaalde extensieve gewassen die veel oppervlakte vergen of bepaalde specifieke groenten, zoals bv. witloof, pastinaak, schorseneren, asperges, wortelen, worden aangekocht bij collega’s in de buurt, of via de biologische groothandel.

We kweken zoveel mogelijk seizoensgebonden zodat verwarming onder glas niet nodig is. In volle winter slagen we er toch nog in volgende groenten te telen : prei, boerenkool, savooi, spinazie, winterpostelein, veldsla, kervel, peterselie, warmoes, rucola, … Ook worden, vooral in de winter, biologische groenten en fruit aangekocht uit het buitenland om zo het assortiment aan te vullen.